Filmari Foto Nunti Iasi
home filmari foto nunti iasi mail filmari foto nunti iasi sitemap filmari foto nunti iasi

  Stiri si evenimente / Comparatie intre discurile Blu-ray / HD DVD

Comparatie intre discurile Blu-ray / HD DVD

06 dec 2011
Rivalul principal al discului Blu-ray HD DVD, sustinut de Toshiba, NEC Corporation, Microsoft, si Intel. HD DVD are o capacitate redusa per strat (15 GB vs 25 GB). Cu toate acestea majoritatea (70%[11]) discurilor Blu-ray ce contin filme sau jocuri sunt doar cu un singur strat de 25 GB, fata de aproape toate (peste 90%[12]) discurile HD DVD (de 30 GB) cu filme, acestea avand doua straturi. In 2007 doar 46% [13] dintre filmele pe Blu-ray au fost lansate pe discuri de 25GB (03/2007).

In compresia audio-video, discurile Blu-ray si HD DVD sunt la prima vedere asemanatoare: ambele suporta MPEG-2, VC-1, si H. 264 pentru compresia video, si Dolby Digital( AC-3), PCM, si DTS pentru compresia audio. Prima generatie de filme pe disc Blu-ray foloseste MPEG-2 (standardul actual folosit pentru DVD-uri, desi codat la o rezolutie video si un bit rate mult mai mare decat DVD-urile obisnuite, pe cand HD DVD-urile folosesc codecul VC-1. Datorita capacitatii totale mai mari, producatorii discului Blu-ray au optiunea sa aleaga pe viitor atat un bit rate maxim video mai mare, cat si un bit rate mediu superior. In compresia audio, exista niste diferente. Discurile Blu-ray permit melodii AC-3 la 640 kbit/s , aceasta fiind mai mare decat HD Dvd-ul al carui maxim este de 504 kbit/s. Discurile HD DVD cat si cele Blu-ray suporta frame rate-ul de 24p( formatul traditional de film) dar implementarile tehnice ale acestui mod sunt diferite de la un format la altul, acestea neafectand rezolutia imagini sau spatiul de stocare.[14]

Cinci studiouri de la Hollywood lanseaza filme exclusiv pe discurile Blu-ray: Columbia Pictures, MGM, Disney, Lionsgate and 20th Century Fox (Columbia Pictures si MGM apartin de Sony Pictures). Patru studiouri de la Hollywood sprijina atat discurile Blu-ray cat si cele HD DVD: Paramount Pictures, DreamWorks, Warner Bros. si New Line Cinema. Doua studiouri lanseaza filme exclusiv pe HD DVD: Universal Studios si Weinstein Company.
Sursa: Wikipedia
Nunta