Filmari Foto Nunti Iasi
home filmari foto nunti iasi mail filmari foto nunti iasi sitemap filmari foto nunti iasi

  Stiri si evenimente / Curs de Inițiere în Fotografie la Iași – 21 aprilie/2 iunie 2012

Curs de Inițiere în Fotografie la Iași – 21 aprilie/2 iunie 2012

21 mar 2012

De câte ori am fost în concediu și imaginile pe care le-am făcut nu ne-au mulțumit? La câte evenimente am participat și am ratat ”clipa” neștiind prea bine ce să facem cu aparatul nostru de fotografiat? Încercăm să ne fotografiem familia, dar imaginile realizate sunt departe de așteptări. În computerul nostru este un haos total iar o organizare a propriilor fotografii ar fi binevenită dar nu știm cum să procedăm. Aparatul nostru are prea multe programe, prea multe setări pe care nu știm să le folosim pentru a ne ușura munca. Imaginile pe care le postăm pe internet sunt departe de ce postează prietenii noștri?

Toate au acum o rezolvare:

Asociația FotoIași organizează în perioada 21 aprilie – 2 iunie 2012 un nou Concept de Curs de Inițiere în Fotografie, HOBBY PHOTOGRAPHY (ediția a IV-a) – Curs care se adresează pasionaților de Fotografie. În cele opt săptămâni cât durează noul Curs (40 de ore) participanții vor fi familiarizați cu tot ceea ce trebuie să știe pentru a realiza fotografii corecte din punct de vedere tehnic și compozițional. Aparatul de fotografiat nu va mai fi o mașinărie necunoscută, programele de editare le vom pune în slujba creativității noastre, evenimentele din viața noastră vor căpăta un nou sens fotografic, excursiile și concediile vor prinde culoare. Nu vom deveni Artiști (mai este cale lungă până acolo), dar prietenii ne vor respecta pentru fotografiile reușite pe care le vom face!

Cursul, susținut de către Artistul Fotograf Ozolin Dușa (www.fotodusa.ro) se desfășoară în ziua de sâmbătă după următorul program:

Modulul I

Sâmbătă 21 aprilie 2012, ora 10 – Ateneul Tătărași:
Oamenii în Fotografie
– situații, caractere, stări. Studiu de caz (expunere de fotografii), analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs.

Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute. Rolul luminii în realizarea imaginilor reușite.

Modulul II

Sâmbătă 28 aprilie 2012, ora 9 – zona Ciurbești:
Despre ”Farmecul satului de lângă oraș”. Elemente de compoziție – trucuri de fotografiere.

Modulul III

Sâmbătă 5 mai 2012, ora 10 – Ateneul Tătărași:
Locurile în Fotografie
– Situații posibile – studiu de caz. Analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs. Analiza imaginilor realizate la Ciurbești. Aplicații pe teren asupra subiectelor dezbătute.

Modulul IV

Sâmbătă 12 mai 2012, ora 10 – Ateneul Tătărași:
Oameni și locuri
– contexte, situații, stări. Despre Fotografia de familie – eveniment – concediu. Studiu de caz, analiză pe imaginile aduse de participanții la Curs.  Aparatul de fotografiat – obiective – accesorii. Triunghiul Diafragmă – Timp de expunere – Sensibilitate ISO, factorul determinant în realizarea unor imagini reușite.

Fotografia de stradă. Oameni, oameni în relații cu locuri, grafisme, subtilități, subînțelesuri, sugestii, combinații posibile (zona centrală a Iașului)

Modulul V

Sâmbătă 12 mai 2012, ora 10 – Ateneul Tătărași:
Editare primară
– programe gratuite de editare a fotografiilor. Pregătirea imaginilor pentru postarea pe internet, pentru print, organizare de Portofoliu. Fotografia de nuntă. Studiu de caz.

Modulul VI

Sâmbătă 19 mai 2012, ora 8 – Excursie de creație:
Poiana cu statui

Modulul VII

Sâmbătă 26 mai  2012, ora 10 – Ateneul Tătărași:
Fotografia de Călătorie (Travel), Fotografia de Arhitectură, Macrofotografia, Eseul fotografic.
Despre Compoziția în Fotografie. Studii de caz, aplicații. Discuții asupra imaginilor realizate anterior.

Modulul VIII

Sâmbătă 2 iunie 2012, ora 10 – Ateneul Tătărași:
Fotografia Comercială – Eveniment, Corporate, Produs
. Atelier practic. Căi de urmat – studiu de caz.

Discutarea imaginilor pentru expoziția de final de Curs.

Încheiere – Deschidere. Căi de urmat după finalizarea Cursului.

Reportajul ca Document – Muzeul Unirii.

Sâmbătă 9 iunie  2012, ora 13 – Ateneul Tătărași:
Vernisaj expoziție de final de Curs.

Număr de locuri: 15 – Locuri rămase: 11

Prețul cursului: 400 lei

Se acordă următoarele reduceri: 150 lei pentru persoane din aceeași familie (pentru 2 locuri achitate). 10% din preț pentru studenți și elevi. Prin tragere la sorți în ziua începerii Cursului una dintre persoanele înscrise va urma cursurile gratuit (la ocuparea celor 15 locuri).

Autor: Ozolin Dușa
Sursa: FotoIasi

Nunta