Filmari Foto Nunti Iasi
home filmari foto nunti iasi mail filmari foto nunti iasi sitemap filmari foto nunti iasi

  Stiri si evenimente / HD DVD permite re-editarea scenelor unui film

HD DVD permite re-editarea scenelor unui film

02 jul 2007
Formatul HD DVD nu se da batut in fata Blu-ray, prezentand titluri cu noi functionalitati, ce tin de posibilitatea player-elor HD DVD de a se conecta la internet.

Saptamana trecuta a fost publicat primul titlu HD DVD, al unui film japonez de animatie, Freedom, cu functionalitati online. Acest lucru este permis de faptul ca aproape toate playerele HD DVD au si o conexiune broadband. Astfel, posesorii filmului Freedom vor avea posibilitatea de a downloada un trailer HD al unui alt film, de a schimba stilul meniurilor filmului si de a downloada noi subtitrari pentru filmul respectiv, toate acestea direct de pe playerul HD DVD conectat la internet.

Alte titluri vor aduce functionalitati si mai spectaculoase. Astfel discul 300, care va apare la sfarsitul lunii iulie, va permite, in versiunea HD DVD, re-editarea filmului, selectand si re-ordonand scenele dupa bunul plac, rezultatul putand fi uploadatat pe un site dedicat al producatorului, Warner Bros. Versiunea astfel realizata va putea fi downloadata de alti utilizatori si vizualizata pe propriul player. 300 va apare si pe Blu-ray, dar fara aceste functionalitati.

In fine, Blood Diamond, care va apare saptamana aceasta, va permite, in versiunea HD DVD, ca privitorii sa participe la un sondaj online privind filmul, imediat dupa vizionare.

HD DVD incearca astfel sa faca fata asaltului Blu-ray, care momentan detine un avantaj, fiind se pare favorizat de catre studiouri, dar si de catre distribuitori. Recent, Blockbuster, cea mai mare firma de inchiriere de filme din Statele Unite, a anuntat ca va achizitiona doar filme Blu-ray de acum incolo. Un alt atu al Blu-ray este introducerea recenta a unui nou standard de protectie, BD+, ce face decriptarea filmelor mult mai dificila.

De cealalta parte, HD DVD se lauda cu cel mai mare numar de playere stand-alone vandute, detinand 70% din aceasta piata, in care nu sunt insa incluse consolele PS3, ce includ drive-uri Blu-ray.
Autor: Sidney Morning Herald
Sursa: BlitzTech
Nunta