Filmari Foto Nunti Iasi
home filmari foto nunti iasi mail filmari foto nunti iasi sitemap filmari foto nunti iasi

  Stiri si evenimente / Nikon Capture NX2 ? cel mai rapid si mai usor de folosit software de editare foto

Nikon Capture NX2 ? cel mai rapid si mai usor de folosit software de editare foto

14 jul 2008
Capture NX2 este evolutia consacratului instrument de editare foto Capture NX, lansat in 2006, care a revolutionat modul de lucru al fotografilor prin simplitatea si rapiditatea editarii. Capture NX2 mentine interfata prietenoasa a predecesorului sau, pastrand ideea centrala de editare direct pe imagine printr-un simplu click, si aduce in plus cateva instrumente extrem de eficiente: Selection Control Point (Punct Control Selectie), Auto Retouch Brush (Pensula retus automat) sau Workspaces (Spatii de lucru).

Capture NX2 introduce instrumentul Selection Control Point (Punct Control Selectie), reproiectat in intregime fata de ceea ce exista in predecesorul Capture NX, care permite utilizatorilor sa faca orice ajustare pe imagine intr-o zona specifica doar printr-o actiune de tipul point-and-click pentru a face selectia. Fie ca se doreste aplicarea unui Unsharp Mask doar ochilor dintr-un portret, a unui Gaussian Blur doar planului secund al unei fotografii sau D-Lighting spre a lumina zonele umbrite, Selection Control Point va face modificarea foarte simpla. Ceea ce era cu alte programe de editare foto o sarcina complexa si plictisitoare, cu Capture NX2 este simplu si dureaza doar o fractiune din cat dura inainte.

Poate cel mai folosit instrument a lui Capture NX2 de catre utilizatorii de orice nivel va fi noul Auto Retouch Brush (Pensula Retus Automat), care permite stergerea unor puncte, pete sau alte defecte nedorite din fotografie doar printr-un clic si o trasare de maus pentru a corespunde culorii si tonurilor inconjuratoare. Fotografii pot dobandi rezultate rapide si eficace fara sa fie nevoiti sa invete metode si tehnici noi. Simpla selectare a zonei nedorite si selectarea texturii care sa inlocuiasca acea zona este de ajuns pentru a indeparta elementele nedorite din fotografie.

Interfata Capture NX2 a fost imbunatatita prin adaugarea campurilor "Workspaces? (Spatii de Lucru) pentru a optimiza layout-ul ecranului. Ele maximizeaza zona in care este afisata imaginea , simplifica in acelasi timp procesul de editare si permite observarea simultana a tuturor optiunilor care intereseaza la acel moment pe utilizator.

Instrumentul Color Control Point (Punct Control Culoare), pastrat si imbunatatit fata de versiunea anterioara, permite oricarui utilizator sa ajusteze foarte usor toate nivelurile de luminozitate, contrast, saturatie si temperatura de culoare pe elementele specifice ale unei fotografii precum cerul, pielea, iarba, etc. Acest lucru face posibila alegerea oricarei zone a fotografiei care poate fi editata fara nevoia de selectari complicate sau de tehnici de mascare.

In plus fata de aceasta, Capture NX2 a imbunatatit suplimentar majoritatea functiilor existente si in Capture NX pentru a crea cel mai eficient si de impact software de procesare a imaginii de la Nikon de pana acum. Capture NX2 este compatibil atat cu Windows Vista si XP, cat si cu Macintosh OS X (versiunea 10.4.11, 10.5.2) si este disponibil in varianta full, la un pret recomandat de 620 RON si in varianta upgrade, la un pret recomandat de 343 RON.
Sursa: Nikon.ro
Nunta