Filmari Foto Nunti Iasi
home filmari foto nunti iasi mail filmari foto nunti iasi sitemap filmari foto nunti iasi

  Stiri si evenimente / Nikon D90 ? primul DSLR din lume cu functie de film

Nikon D90 ? primul DSLR din lume cu functie de film

15 sep 2008
Nikon D90 reprezinta un pas inainte pentru aparatele foto DSLR, fiind primul din lume dotat cu functia de film, D-Movie, care ofera rezultate cinematice superioare camerelor video obisnuite. Performantele inalte ale aparatului foto se datoreaza noului senzor CMOS de 12,3 Mp cu care este dotat, acelasi tip de senzor folosit si in cazul celui mai avansat DSLR in format DX de la Nikon, D300. D90 este inzestrat, de asemenea, cu Live View, sistem Active D-Lighting si posibilitatea de a ridica sensibilitatea pana la ISO 6400, oferind imagini deosebite si in conditii de iluminare precara. Corpul aparatului foto este in acelasi timp rezistent si ergonomic, asezarea intuitiva a butoanelor usurand modul de operare.

Ca premiera mondiala pentru aparatele foto DSLR, Nikon D90 ofera o functie de film, care permite realizarea filmelor de 320 x 216 pixeli, 640 x 424 pixeli sau HD720p (1280 x 720 pixeli) cu o frecventa de 24 cadre pe secunda in format Motion-JPEG. Senzorul lui D90, mult mai mare decat senzorul unei camere de filmat obisnuite, asigura o calitate sporita a imaginii, un zgomot scazut exceptional si performante ISO ridicate, chiar si in cazul realizarii unui film. Datorita conectorului HDMI, filmele si imaginile pot fi redate pe televizorul High Definition.

Modul Live View al lui Nikon D90 ofera o imagine luminoasa, clara pe ecranul LCD color de 3 inchi, care are o rezolutie de aproximativ 920.000 de pixeli si unghi de vizibilitate de 170 de grade. Modul Live View permite o fotografiere confortabila fara a fi nevoie de folosirea vizorului. Sistemul Active D-Lighting ajusteaza automat contrastul intre zonele luminoase si intunecate ale fotografiei, iar sistemul Picture Control permite modificarea si personalizarea fotografiilor direct pe LCD-ul aparatului foto. Nikon D90 dispune si de un sistem de detectare a chipului incorporat in sistemul de recunoastere a scenei. Acesta din urma utilizeaza un senzor RGB de 420 de pixeli care analizeaza scena de fotografiat si informatiile legate de culoare si alege setarile necesare pentru cea mai buna captura.

Tehnologia EXPEED pe care o regasim la Nikon D90 a fost optimizata pentru a realiza imagini de inalta calitate cu o viteza foarte mare de procesare, pentru care aparatele DSLR Nikon sunt renumite. Nikon D90 poate realiza pana la 4,5 fotografii pe secunda, avand un timp de pornire de doar 0,15 secunde si o intarziere a declansarii obturatorului de doar 65 de milisecunde.

Kitul Nikon D90 va contine, alaturi de aparatul foto DSLR, si versatilul obiectiv AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR. Acesta este o combinatie reusita intre un obiectiv cu unghi larg, necesar in cazul fotografierii peisajelor sau a cladirilor, si un teleobiectiv, foarte folositor pentru portrete. Sistemul Vibration Reduction II, cu care obiectivul este dotat, ofera posibilitatea fotografierii fara trepied intr-un timp cu pana la trei stopuri mai lung decat la obiectivele standard. Iar elementele optice din sticla ED minimizeaza aberatiile optice si ofera fotografii extrem de clare.

Nikon D90 va fi disponibil ca body sau kit, alaturi de obiectivul AF-S DX NIKKOR 18-105MM F/3.5-5.6G ED VR, incepand cu data de 19 septembrie.
Sursa: Nikon.ro
Nunta