Filmari Foto Nunti Iasi
home filmari foto nunti iasi mail filmari foto nunti iasi sitemap filmari foto nunti iasi

  Stiri si evenimente / Noua tehnologie High Definition pentru cinema si tv in Romania

Noua tehnologie High Definition pentru cinema si tv in Romania

25 oct 2008
Ultima tehnologie High Definition (HD) pentru industria de cinema si de televiziune va fi prezentata si in Romania, in expozitia Sony Media Solutions Roadshow, organizata la Arcade Events, in zilele de 27 si 28 februarie.

Prezentarea acestei tehnologii face parte dintr-un turneu european ce a cuprins, in ultimii cinci ani, tari ca Germania, Elvetia, Italia sau Suedia.

Intr-un comunicat de presa se arata ca prezentarea va fi insotita de seminarii a cate 30 de minute pe tema utilizarii ultimelor aparaturi Sony, in special cele HD, si de sesiuni demonstrative, de machiaj specific pentru cinema-ul si televiziunea HD. La expozitie va fi montat si un platou de lumini utilizate la filmarile in tehnologie HD.

Potrivit sursei citate, Romania reprezinta o piata foarte importanta pentru furnizorii de tehnologie, deoarece majoritatea televiziunilor si companiilor de productie si de post-productie decid acum sa faca trecerea de la Standard Definition la High Definition.
Numai anul trecut caravana European Media Roadshow a starnit interesul a circa 2.500 de vzitatori.

La expozitie va avea loc un moment inedit, un eveniment live, prin care va fi aratat vizitatorilor si clientilor tot demersul presupus de HD, de la machiajul si lumina specifice pentru filmare, pana la canapeaua din care urmaresti de acasa imaginile in sistem HD.

In cele doua zile de prezentare a noii tehnologii, se va afla la eveniment Vickie Ellis, din Marea Britanie, specializata in machiaj pentru filmarile in HD. La numai 27 de ani, ea este colaboratoare permanenta a canalelor de televiziune Discovery Channel si BBC. A lucrat pentru zeci de reclame si videoclipuri, pentru spectacole de teatru montate pe scene londoneze, dar si pentru sase filme britanice de lungmetraj, printre care Children of Men, in care a jucat si actrita Oana Pellea.

La seminarii se va discuta despre echipamente si despre evolutia pietei de HD in Europa. Expozitia va include si o prezentare de moda profesionista, filmata in sistem HD.
Sursa: ROMPRES
Nunta