Filmari Foto Nunti Iasi
home filmari foto nunti iasi mail filmari foto nunti iasi sitemap filmari foto nunti iasi

  Stiri si evenimente / Surprinde clipa cu noul Nikon D90

Surprinde clipa cu noul Nikon D90

26 aug 2008
In sfarsit un DSLR de clasa medie cu functie de film

Amsterdam, Olanda, 27 August 2008 ? Nikon Europa a anuntat astazi un nou pas inainte in ceea ce priveste gama sa DSLR de clasa medie in format DX: D90. Fiind primul aparat foto DSLR de clasa medie cu functie de film care ofera rezultate cu adevarat extraordinare, o calitate uluitoare a imaginii si specificatii inovative de inalta performanta preluate de la varful de gama in format DX al Nikon, D300, D90 deschide noi posibilitati pentru fotografii entuziasti de toate nivelurile. Senzorul de imagine CMOS de 12,3 Mp nou proiectat, alaturi de conceptul EXPEED de procesare a imaginii, propriu Nikon, D90 ofera garantia calitatii. Specificatii avansate precum Live View, Scene Recognition, Active D-Lighting, Picture Control si o sensibilitate ISO intre 200 si 3200 (echivalent ISO 6400 pentru Hi1 si ISO 100 pentru Lo1), permit fotografii creative in aproape orice mediu. Pentru a garanta ca toate aceste specificatii sunt usor de folosit, ele se regasesc intr-un corp ergonomic care permite o utilizare intuitiva.

Jordi Brinkman, Product Manager in cadrul Nikon Europe B.V: "Imbinarea in cadrul lui D90 a tehnologiei optice preluate in mod direct de la D300 si a specificatiilor inovative precum Live View, D-Movie, Scene Recognition si Picture Control confirma inca o data pozitia de lider a Nikon in industria foto. Datorita specificatiilor performante si inovative precum senzorul de imagine CMOS si sensibilitatea ISO foarte larga, suntem convinsi ca aceast nou aparat foto va atrage toti fotografii pasionati care cauta urmatorul pas in domeniul fotografiei.?

Calitate uimitoare a imaginii
D90 ofera imagini cu detalii extraordinare si capacitate sporita de marire a fotografiei multumita senzorului CMOS imbunatatit in format DX si celor 12,3 megapixeli. Sensibilitatea ISO este cuprinsa intre 200 si 3200 (echivalent ISO 6400 pentru Hi 1 si ISO 100 pentru Lo1) oferind imagini fara zgomot care au detalii bogate si ofera o gradatie de tonuri dincolo de orice asteptare. Tehnologia EXPEED a lui D90 a fost optimizata pentru a realiza o procesare de imagine de inalta calitate si o viteza pentru care gama DSLR Nikon este deja foarte cunoscuta. Ea mareste, de asemenea, performanta altor specificatii importante percum Live View si noul sistem de detectare a chipului. Pentru a adresa problema pierderii de detaliu in situatii de contrast luminos foarte mare, Active D-Lighting ajusteaza contrastul intre partile luminoase si intunecate ale fotografiei localizand controlul de ton in timp ce imaginea este capturata. Si pentru mai multa creativitate, Picture Control permite personalizarea aspectului imaginilor prin alegerea dintre sase setari, inclusiv noile moduri Portrait si Landscape.

O mana de ajutor
Introduse in prima faza doar la varfurile de gama D3 si D300, sistemul de recunoastere a scenei (Scene Recognition System) a lui D90 foloseste un senzor RGB de 420 de pixeli pentru a analiza scena si informatia privind culorile subiectului de fotografiat. Bazat pe aceste informatii, aparatul foto optimizeaza focalizarea, expunerea si balansul de alb chiar inainte de declansarea obturatorului. D90 recunoaste, de asemenea, chipurile umane pentru a reda pana la cinci chipuri intr-un mod foarte clar si precis, pastrand in fotografie tonurile naturale ale pielii. In modul AutoFocus in 11 puncte, aparatul foto foloseste informatia despre culoarea subiectului pentru a metine o focalizare sigura in timp ce subiectul se afla in miscare.

Dupa ce fotografia este realizata, D90 incorporeaza functii de editare ale imaginii care permit utilizatorilor sa modifice fotografia direct din aparatul foto. Exista mai multe optiuni de retusare: controlul distorsiunii (Distortion Control) ajusteaza aberatiile optice, functia de indreptare (Straighten) corecteaza inclinarea imaginii, in timp ce Fisheye produce efecte optice similare celor ale obiectivelor fisheye. Exista, de asemenea, optiuni ample pentru a vedea si selecta cea mai buna captura, incluzand posibilitatea de a vedea pe ecranul LCD pana la 72 de fotografii simultan, in functie de calendar sau de a observa histograma pentru o portiune a imaginii.

In direct si in actiune
D90 este primul aparat DSLR de clasa medie care ofera functie de film, permitand capturarea unor clipuri creative in format Motion-JPEG la un nivel calitativ superb. In comparatie cu o camera video obisnuita, senzorul mult mai mare al lui D90 ofera o calitate mai buna a imaginii, un camp de profunzime ingust si o performanta ISO exceptionala in timpul inregistrarii in conditii de iluminare scazuta. Gama larga de obiective NIKKOR ofera o varietate foarte mare, de la obiectivele fisheye la cele cu unghi larg si la teleobiective, adaugand mai multe posibilitati creative si de impact emotional filmelor. Filmele pot fi redate chiar si pe aparatul foto cu sunet multumita sistemului puternic casca/microfon.

D90 a fost dotat cu un vizor care ofera o acoperire de aproximativ 96%. Totusi, cand privitul prin vizor nu este practic, se poate apasa butonul Live View si ecranul LCD de 3 inchi, cu un unghi de vizibilitate de 170 de grade si o rezolutie de aproximativ 920 de mii de pixeli va reda fotografierea in mod Live View impreuna cu trei moduri autofocus de detectare a contrastului: prioritate pe fata (Face Priority), zona larga (Wide Area) si zona normala (Normal Area). Iar atunci cand nu esti sigur care setare a aparatului foto este cea mai potrivita, poti incerca modurile scena avansate precum Active D-Lighting si Picture Control pentru a obtine imagini frumoase si clare de fiecare data.

Captureaza toate imaginile
Sunt putine lucruri mai enervante decat un acumulator epuizat chiar atunci cand esti pe cale sa capturezi o fotografie exceptionala. Tocmai de aceea Nikon a conceput D90 sa fie foarte eficient, permitandu-ti sa capturezi aproximativ 850 de fotografii cu o singura incarcare a bateriei. Expunerile corecte se bazeaza pe declansatoare precise, iar mecanismul de declansare temporizat electronic al lui D90 a fost proiectat in mod special pentru un serviciu indelungat si precis, fiind testat in cicluri de 100.000 de declansari. Pentru fotografiere mereu la timp, impresionantul timp de pornire de doar 0,15 secunde, timpul de declansare de doar 65 de milisecunde si capturare continua de 4,5 fps inseamna ca nu vei mai pierde acea fotografie cruciala. Iar cu posibilitatea de afisare pe LCD a pana la 72 de fotografii simultan, mod diapozitiv Pictmotion cu sunet, optiunea de insemnare geotag a fotografiilor prin intermediului GPS-ului (optional), upload online rapid si compatibilitate HDMI, transmiterea si organizarea imaginilor nu a fost niciodata mai usoara.

Nikon D90 va fi disponibil in Romania la finalul lunii septembrie.
Sursa: Nikon.ro
Nunta